vrijdag 5th juni 2020

E-mail Problemen met afleveren e-mails

Op dit moment zijn er problemen met het afleveren van e-mails via onze servers bij Office365, Hotmail en Outlook. Na het versturen krijg je een foutmelding: 'Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140)'.

We hebben dit in onderzoek en lossen dit zo snel mogelijk op. Excuses voor het ongemak.

Update 05-06-2020:

Sinds vorige week vrijdag zijn er problemen met het afleveren van mail bij Office365, outlook en hotmail. Na het versturen krijg je een foutmelding: 'Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140)'. De oorzaak van de melding is dat Microsoft onze IP adressen op een blokkade lijst heeft gezet. Een dergelijke grote blokkade hebben wij niet eerder meegemaakt. De reden hiervoor wordt ons niet medegedeeld en we hebben al meerdere verzoeken naar hun gestuurd om de blokkade op te heffen. We houden ons aan alle voorwaarden, bieden een veilige mailoplossing aan en hebben een strenge monitoring van spammers. Daarom zijn wij van mening dat de IP adressen van de blokkade lijst moeten. Vooralsnog is hier geen gehoor aan gegeven.

Direct contact met Microsoft is niet mogelijk. Het is voor ons daarom ook niet bekend wanneer het weer mogelijk is om mail naar bovengenoemde adressen te sturen. Het is ook voor ons afwachten, uiteraard wel met dagelijkse verzoeken vanuit Yourhosting om ons van de blokkade lijst te halen.

Wij begrijpen natuurlijk dat het erg vervelend is dat uw e-mails op dit moment niet aankomen bij Microsoft-adressen. Wij hopen dat Microsoft dit zo snel mogelijk oplost en houden u hiervan op de hoogte op deze statuspagina. Ik raad u aan om in de tussentijd e-mails naar Microsoft-adressen via een andere uitgaande e-mailserver te versturen.

Update 10-6-2020:

Omdat Microsoft nog steeds geen gehoor geeft aan onze verzoeken hebben wij tijdelijk andere maatregelen getroffen, waardoor uitsturen van e-mail naar Outlook-, Office365- en hotmailadressen weer mogelijk is. U kunt onze mailserver weer gebruiken, mocht u die van uw internetprovider hebben ingesteld.