donderdag 4th januari 2018

Lek in processoren Intel

16.27 uur: De eerste patches/updates van onze leveranciers druppelen binnen. We zijn deze direct aan het toepassen. Als er vanavond nieuwe updates komen, zullen we deze ook direct toepassen. Dit kan betekenen dat je websites, e-mail en andere diensten kort onbereikbaar zijn. Ook de komende dagen zullen er nieuwe updates komen die we direct doorvoeren. Ook dan kunnen je diensten kort onderbroken worden. Normaal gesproken ben je van ons gewend dat we onderhoud of eventuele onderbreking van je diensten vooraf aan je melden, maar omdat wij niet weten wanneer de updates beschikbaar zijn, kunnen we deze niet vooraf aankondigen. Alvast onze excuses voor het ongemak.

12.30 uur: We wachten op de patches van onze leveranciers om de lekken te dichten. Ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereidingen om de patches, zodra ze beschikbaar zijn, zo snel mogelijk toe te passen. Zodra er meer nieuws is omtrent de patches en het dichten van de lekken, updaten we uiteraard deze pagina.

09.55 uur: De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat er een ernstig lek in vrijwel alle Intel-processoren zit. De informatie rondom dit lek en hoe deze op te lossen is, is op dit moment nog summier. We zijn aan het inventariseren wat de consequenties van dit lek zijn en welke maatregelen we mogelijk moeten treffen om dit probleem op te lossen. Updates over het lek geven we op deze pagina. Meer informatie over de lekken in de Intel-processoren die de namen 'Meltdown' en 'Spectre' hebben gekregen, is te vinden op https://meltdownattack.com Of lees meer over de achtergrond van het lek in het bericht op NU.nl