Alle systemen zijn operationeel

Over deze website

Vindt er een storing plaats waarbij meerdere accounts tijdelijk niet beschikbaar zijn, dan lees je dat hier. Yourhosting hanteert een onderhoudsvenster van 00.00 tot 07.00 uur. Tijdens het onderhoudsvenster kunnen we onaangekondigd regulier onderhoud plegen. Je account blijft doorgaans online, maar soms kan het voorkomen dat deze tijdens het onderhoud tijdelijk niet beschikbaar is.

Oude incidenten

dinsdag 21st augustus 2018

Geen incidenten gemeld

maandag 20th augustus 2018

Geen incidenten gemeld

zondag 19th augustus 2018

Geen incidenten gemeld

zaterdag 18th augustus 2018

Geen incidenten gemeld

vrijdag 17th augustus 2018

Geen incidenten gemeld

donderdag 16th augustus 2018

Update: nieuwe lekken gevonden in Intel-processors

Gisteravond zijn alle Starthosting-servers geüpdatet en ook alle werkzaamheden voor de Managed VPS'en zijn afgerond. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd naar aanleiding van een patch die is uitgekomen van een van onze leveranciers. Vandaag gaan we verder met werkzaamheden voor onze infrastructuur. Wanneer patches van onze leveranciers beschikbaar komen, passen we deze direct toe. Updates volgen op deze pagina.

Meer weten over de lekken in Intel-processors en wat dit voor jou betekent? Lees ons blog.

woensdag 15th augustus 2018

Starthosting server 1 onbereikbaar

16.20 uur: Starthosting server 1 is weer bereikbaar. Je diensten zijn weer online en bereikbaar.

14.01 uur: Op dit moment is Starthosting server 1 onbereikbaar door onverwachte problemen tijdens het updaten van deze server. Heb jij een Starthosting-pakket die op server 1 gehost wordt? Dan zijn je diensten zoals website(s) en e-mail vanwege deze storing onbereikbaar. Samen met onze leverancier werken we hard aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwe lekken gevonden in Intel-processors

16.20 uur: We starten met het updaten van onze Starthosting-servers naar aanleiding van een patch die is uitgebracht door een van onze leveranciers. Heb je een Starthosting-pakket, dan kunnen je diensten zoals je website en e-mail korte tijd onbereikbaar zijn. Deze specifieke patch is ook van toepassing op onze Managed VPS'en. Heb jij een Managed VPS bij Yourhosting, dan geldt ook dat je diensten korte tijd onbereikbaar kunnen zijn. Na het toepassen van de patch werken je diensten weer zoals je gewend bent.

13.25 uur: Inmiddels is het VPS-platform voor het grootste gedeelte gepatched en herstart. Dit betekent dat je diensten zoals je website en e-mail weer bereikbaar zijn en werken zoals je gewend bent. We ronden de laatste werkzaamheden voor de VPS-omgeving de komende uren af.

10.05 uur: We starten met het patchen van onze VPS-omgeving in verband met de lekken in Intel-processors. Heb jij een Managed of een Unmanaged VPS bij Yourhosting? Dan kan het zijn dat je diensten zoals je website en e-mail korte tijd onbereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

09.55 uur: Opnieuw zijn er drie ernstige lekken gevonden in Intel-processors. Deze lekken hebben de naam ‘L1TF’ gekregen. Dit staat voor L1 Terminal Fault. Door deze lekken kan er ongeautoriseerd toegang worden verkregen tot de zogenaamde L1-cache; geïsoleerde onderdelen van de processor. Met deze toegang kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot gevoelige informatie van gebruikers zoals wachtwoorden. Bekijk deze video voor meer informatie over wat deze kwetsbaarheden precies betekenen.

We zijn aan het inventariseren wat de consequenties van deze lekken zijn en welke maatregelen we mogelijk moeten treffen om ervoor te zorgen dat servers en data veilig zijn. Er zijn van een aantal leveranciers al patches (herstelprogrammatuur) beschikbaar die we kunnen toepassen om de lekken te dichten. De komende dagen zullen we alle patches die van onze leveranciers beschikbaar komen, direct toepassen om ervoor te zorgen dat onze servers en jouw data beschermd zijn.

Vanochtend starten we al met het toepassen van een aantal patches op onze VPS-omgeving. Bij het toepassen van deze patches kan het zijn dat je VPS-omgeving en dus je website(s) en e-mail korte tijd onbereikbaar zijn. Heb jij een Unmanaged VPS, installeer dan de nieuwste updates van je besturingssysteem die nu al of de komende dagen worden uitgebracht. Zo zorg je ervoor dat je zo beschermd mogelijk bent tegen de lekken.

Updates over de patches die we toepassen en meer nieuws omtrent de lekken volgen op deze statuspagina.

Lees meer over de Intel-lekken op NU.nl en Tweakers.

In januari van dit jaar zijn er ook al ernstige lekken gevonden in Intel-processors die destijds de namen ‘Spectre’ en ‘Meltdown’ kregen. De impact van deze lekken is vergelijkbaar met Spectre & Meltdown.